talentbegeleiding voor kinderen, ouders en professionals

 

Op AVONTUUR in de NATUUR

“Buitenspelen maakt sterker en socialer” staat in een artikel in het AD (januari 2016). Kinderen die daarvoor de ruimte krijgen, staan sterker in hun schoenen. Ze kunnen beter conflicten oplossen en herkennen emoties van hun speelmaatjes beter. Kinderen moeten veel meer ruimte krijgen om vrij buiten te spelen verklaart onderzoeker Carolien Rieffe van Universiteit Leiden.

 

Ook volgens ‘speeldeskundige’ Froukje Hajer krijgen onze kinderen steeds minder tijd en ruimte om de wereld zelf te ontdekken, een slechte ontwikkeling geeft ze aan in de Volkskrant.

 

In het Parool stelde pedagoog Annet Weterings een paar jaar terug al dat minstens een uur per dag buiten spelen onmisbaar is voor de ontwikkeling van kinderen.

 

Kinderen moeten meer aanmodderen, zegt pedagoog Kees Both. Hij bedoelt het ‘liefkozend’; volwassenen moeten niet te veel sturen. Je doet kinderen te kort als je ze de hele dag binnenhoudt.

 

Geef je kind dus de kans om onder begeleiding van Juf Talent avonturen te beleven in den natuur! Daar leren ze door hun zintuigen te gebruiken; de wind te voelen, de blaadjes te zien dwarrelen, te wroeten in de aarde. Buiten is de omgeving niet ingericht door volwassenen; daar wisselt de omgeving elke dag, elk seizoen. Daardoor is er buiten meer te ontdekken, het is spannend! Buiten is er ander licht, het ruikt anders, het voelt anders…Bovendien kan het kinderen echt niet schelen als ze nat is en vies worden.

 

Kinderen komen bovendien zelf met hele creatieve ideeën, vandaar ook dat geen avontuur hetzelfde is. Juist in een tijd dat er veel gevraagd wordt van kinderen en ze veel achter schermpjes zitten, is het belangrijk om de balans te houden. Met kinderen de natuur in helpt ze om uit hun hoofd te komen en (weer) in hun lijf te zijn.

 

Voor wie?

Kinderen in de basisschool leeftijd.

 

Wanneer?

Nadere data volgen t.z.t. of in overleg voor een groep.
Neem bij belangstelling contact op!
Deelname is op eigen risico.

 

Kosten?

€15,- per keer per kind, €5,- korting voor ieder 2e kind of 2e keer deelname.

 

Nieuwsgierig?

Stuur een bericht via mijn contactformulier naar Juf Talent voor aanmelding en meer informatie.

 

Contact

Christel Visser
SKJ 110014355
KVK 63294419
BTW NL01213456789
Netgemak Internetbureau