talentbegeleiding voor kinderen, ouders en professionals

Lieve allemaal,

 

Deze “Koningsdag” wordt een “woningsdag”.
Dat is raar en….ook bijzonder. Het is fijn als je het goed kunt hebben en houden met elkaar.


Ik stuur je voor vandaag de 30 Kidsproof tips voor thuis door (zie hieronder) en nog meer ‘tips voor thuis’.


Gelukkig kunnen we ook naar buiten op deze mooie dag. En het verbaast je niet dat ik je tip om samen te blijven bewegen.

 

 

 • Wie daar ook bij kan helpen is “Nelson”, die heb je misschien wel een gezien, voor op mijn Sherborne acrobatenboek.

 

 

 

Ik ben Nelson. ik ben een Belgisch jongetje en ik post vaak anti-vervelings-tips-waarbij-je-ook-ineens-kei-leuk-beweegt-met-je-gezin. Zie op mijn ‘Ik ben Nelson' face-book-pagina.

 

 

 

 

 • Om vandaag toch met plezier te bewegen heeft Kinderen voor Kinderen iets leuks voor jullie gemaakt: DE KONINGSSPELEN MEDLEY. Zing en dans mee op Bewegen is Gezond, Doe de Kanga, Energie, Huspakee, Okido, Fitlala en natuurlijk de Pasapas! Wij vinden het superleuk om te zien hoe jullie dit thuis beleven.
 • Ik ben zelf een fan van Riek…Motor Riek als je op haar googelt zie je haar aankomen Riek aan komen scheuren en vind je super-leuke vlog fimpjes; kort maar krachtig. Met heel weinig kun je hele leuke dingen doen. Zie bijvoorbeeld het filmpje van “Paardekracht”. De spelletjes zijn niet alleen heel leuk, maar ook heel goed voor de motoriek.
 • Via deze website Krijg je een heel lijstje met ‘’ThuisGym opdrachten” die je kunt aanklikken.
  • Via Groep 1-8 Thuis bewegen voor iedereen kun je bijvoorbeeld leuke dansjes zien waaraan je mee kunt doen.
  • Leuke moves kun je ook zien bij Monkey Moves: Klik hier voor 3 leuke activiteiten om thuis te doen en klik hier voor leuke sportactiviteiten om thuis te doen.
  • De Loes Nieuwsbrief geeft ook tips voor thuis, en stuur ik je daarom apart door. Je kunt je daar zelf ook op abonneren.
  • Daarnaast krijg je van mij een mandala vandaag, die op een speelse manier helpt bij ruimte maken in het hoofd, zodat er plaats is voor nieuwe mooie, dingen. Fijn voor kinderen en ….papa’s en mama’s!De oudste gevonden mandala, wat sanskriet is voor cirkel, komt uit de 9de eeuw. Zo lang al worden deze magische figuren al als heilzaam voor de ziel gezien. De mandala is dus een soort van magische kleurplaat, met heel wat voordelen:
   • het is een ideaal momentje om jouw kind even alleen aan de slag te zetten of om juist even bewust aandacht aan jouw kind te geven, los van dagelijkse stress
   • stress verlagend, brengt rust
   • speelse concentratie oefening voor een sterkere focus bij het leren later
   • de mentale ruimte die de rustige activiteit brengt in combinatie met het bedenken van kleuren, een stimulans in de creativiteit
   • de mentale ruimte die de rustige activiteit brengt in combinatie met het bedenken van kleuren een stimulans in de creativiteit.
   • meditatieve activiteit die de geest helder maakt(minder vol hoofd); ontspannen kinderen die zich beter kunnen concentreren.

 

Ruim honderd jaar geleden schreef Carl Gustav Jung, de grondlegger van de analytische psychologie, al over mandala's: “Pas nu realiseerde ik me wat een mandala echt is: formatie, transformatie, de eeuwige recreatie van de eeuwige geest.”

 

Na de mei-vakantie kunnen veel kinderen weer naar school. Toch zal anders nog wel anders blijven. Ik ben er om je te ondersteunen; bel, mail of app me gerust! Om even stoom af te blazen, van gedachten te wisselen, of voor hulp bij planning en organisatie.
Maak er een zonnige en bijzondere konings-wonings-dag en een mooie mei-vakantie van!

 

Harte- GROETJES Juf Talent.

 

U bent hier:  Home  /  Corona nieuwsbrief 4

Contact

Christel Visser
SKJ 110014355
KVK 63294419
BTW NL01213456789
Netgemak Internetbureau