talentbegeleiding voor kinderen, ouders en professionals

Lieve allemaal,

 

Contact
Wat fijn dat we toch contact hebben kunnen houden. Bellen, en vaak video bellen. Hartstikke leuk soms; bijvoorbeeld om met de mobiel ‘meegenomen’ te worden op de trampoline om kunstjes mee te doen. Werd er op afstand zelfs wat duizelig van.
Daar waar mogelijk (waar niemand ziek of verkouden is) is een afspraak ook nog mogelijk. Dan gaan we meestal lekker het bos in.


Ondertussen zijn de richtlijnen aangepast. En was er wat ‘verwarring’ of je nog naar buiten mocht. Dit vanwege de drukte in het Westen van het land. Gelukkig wonen we in Twente, en is er ruimte zet in de bossen. Dit is wat ik zelf ervaren heb. Ook op de site van natuurmonumenten staan de drukke gebieden aangegeven (bij ons ‘in de buurt’ is dat alleen het Buurzerzand bij Haaksbergen)We mogen dus nog zeker naar buiten. En zolang dat kan, kunnen de kinderen er nog heerlijk uit.
Die mogen gelukkig ook nog lekker met elkaar blijven spelen. Alleen niet in te grote groepen. Dat spreekt eigenlijk voor zich.


Ik ben trots op hoe iedereen er mee omgaat en er het beste van maakt. ‘Positivo’ als ik ben. Fijn dat ik soms kan en mag meedenken over hoe met de situatie om te gaan.

 

Ik kom ook veel leuke ideetjes tegen. Die deel ik graag met jullie, in o.a. deze nieuwsbrief. Er ontstaat veel creativiteit. Dat is fijn, want het is belangrijk om bezig te blijven en leuke dingen te doen.

 

Anders dan we gewend zijn, kleiner, en dat is denk ik ook wel eens goed. Even terug naar de basis. Zoals mijn kalenderspreuk gisteren adviseerde: “Minder is meer” Waar kan het wat minder en wordt het daardoor toch meer?........

 

Deel positieve berichtjes!!!

 

Tips

 • www.natuurmonumenten.nl
  • Je kunt er ‘virtueel wandelen’.
  • Je vindt er speeltips en tuintips.
 • Zorg dat het leren leuk is: “Thuis naar school” biedt leuke lessen met acteurs.
 • Samen (voor)lezen is leuk! Via bol.com kun je elke week 10 kinderboeken en luisterboeken bestellen voor 1 ct per stuk:
 • Bovendien zijn er verhalenvertellers, waar we naar kunnen luisteren;
  • Bijvoorbeeld via de fb pagina van ‘Radio Hengelo TV’ (kijk even terug dan zie/hoor je diverse vertellers).
  • Paul de Leeuw vertelt sprookjes van Grimm; like hiervoor zijn fb site.
 • Het Wilminktheater in Enschede biedt ‘theater op afstand.
 • Freek Vonk zit ook thuis en maakt leerzame en leuke schoolfilmpjes.
 • Blijf in beweging! Type je ‘’kinderyoga” kun je op you tube allerlei filmpjes vinden.
 • Zie op de “Joliens theaterhuis” ook de ‘stoepkrijt-tekenwedstrijd’ en nog steeds de anti-verveel-filmpjes.
  Dergelijke tips vind je ook op de Juf Talent facebook pagina!

 

Heb je zelf leuke ideetjes /tips, geef ze ook door, dan kan ik ze delen!!!

 

Ouder als leerkracht
Mooi om te merken dat er een met behulp van een planning structuur in de dag wordt aangebracht. Hieraan hebben we ook zelf behoefte en dit geeft duidelijkheid, in deze toch al onzekere tijd. Ik gaf al aan dat ik denk dat je in de eerste plaats ouder bent en moet blijven, en geen leerkracht. We doen wat we kunnen om onze kinderen te ondersteunen en stimuleren bij hun schoolwerk. En…ik weet als moeder van puberende zonen hoe lastig dit soms is….


Uit de contacten merk ik dat leerkrachten goed bereikbaar zijn, en ook op afstand vaak hun ondersteuning kunnen aanbieden vanuit hun rol. Toch wat anders wanneer de juf of meester je toe spreekt…..Maak er dus gebruik van.

 

Verder ‘ontving’ ik een brief (via de digitale weg) van een leerkracht die ik graag met jullie wil delen:

 

“Beste ouders met schoolgaande kinderen,
Je hebt waarschijnlijk de neiging om een strakke minuut tot minuut rooster te maken voor je kinderen. Je hoopt op uren leren, online oefeningen, experimenten en boek verslagen. Je gaat schermtijd beperken tot alles klaar is! Maar er is iets belangrijks…

 

Onze kinderen zijn net zo bang als wij op dit moment. Ze horen niet alleen alles wat er gebeurt maar ze voelen ook onze constante spanning en angst. Zij hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Ja, het idee van zo lang vrij vinden ze geweldig en ze hebben het idee waarschijnlijk dat het een ontzettend leuke vakantie gaat zijn, zich niet realiserend dat de werkelijkheid is dat ze vast thuis zitten zonder hun vrienden te kunnen zien.
 

In de komende weken kun je steeds meer gedragsproblemen zien ontstaan. Of het nou angst is of boosheid of protest omdat ze niet iets ‘normaals’’ kunnen doen. Dit is normaal en te verwachten onder deze
omstandigheden.
Waar kinderen nu behoefte aan hebben is om zich veilig en geliefd te voelen. Het idee hebben dat het allemaal goed gaat komen. Dit kan betekenen dat je je perfecte rooster moet gaan vergeten en je kinderen iets meer kind laten zijn. Speel buiten en ga met ze wandelen. Bak koekjes en klieder met verf. Speel bordspellen en kijk films. Ga samen eens experimenteren of zoek virtuele rondleidingen van musea of dierentuinen. Begin een boek te lezen samen met het hele gezin. Ga lekker onder een deken knuffelen en doe helemaal niets.

 

Maak je geen zorgen over achterstand op school. Alle kinderen zitten in hetzelfde schuitje. En ze zullen het
allemaal wel redden. Als we terug zijn in het klaslokaal gaan we hun koers corrigeren en ze tegemoetkomen op hun niveau. Leraren zijn hier experts in! Ga op dat moment geen ruzie met ze maken omdat ze geen zin
hebben in rekenen. Ga niet tegen ze schreeuwen als ze niet het rooster volgen. Verplicht ze op dat moment niet om 2 uur te leren als ze dat niet willen.

 

Als ik je een ding kan meegeven is het dit: als dit allemaal is afgelopen, is de mentale gezondheid van je kind
veel belangrijker dan hun ‘academisch’ niveau. En hoe ze zich nu voelen zal ze veel langer bijblijven dan wat ze precies gedaan hebben in die tijd. Houd dat in gedachten iedere komende dag.

 

Stay safe x."

 

Geef altijd 4 complimenten t.o.v. 1 puntje van kritiek! Ook aan jezelf!!!

 

Wat als je kind bang/ onzeker is
Gelukkig lijkt het met de angst tot nu toe mee te vallen. Gelukkig! Angst is een slechte raadgever….ook voor het immuunsysteem.
Mijn visie is altijd al; kinderen spiegelen ons. Zorg dus ook goed voor jezelf. Dus zorg ook voor ontspanning en tijd voor jou, juist wanneer je kinderen er de hele dag zijn!

 • Zie de bijlagen “Help mijn kind is bang” en “Wat als de spanningen oplopen”.
 • Zie de bijlage “Een cadeau om uit te pakken” (Via Irene Verweij kun je bijvoorbeeld een gratis

licht meditatie aanvragen)

 

Juf Talent boom-oefening

Het blijft belangrijk om je sterk en krachtig te voelen!
Dit verhaaltje heb ik met de meeste kinderen al vaker gedaan.

 • Zie de bijlage ‘Voel je sterk en stevig’ om je kind, en….daarmee ook jezelf speels te ondersteunen om in je kracht te blijven.

 

Wens ik jullie allemaal veel succes en ook plezier! Hoor graag van je.
N.B. Ik ben er om je te ondersteunen; bel, mail of app me gerust! Om even stoom af te blazen, van gedachten te wisselen, of voor hulp bij planning en organisatie.

 

Zonnige GROETJES Juf Talent.

 

U bent hier:  Home  /  Corona nieuwsbrief 2

Contact

Christel Visser
SKJ 110014355
KVK 63294419
BTW NL01213456789
Netgemak Internetbureau