talentbegeleiding voor kinderen, ouders en professionals

Lieve allemaal,

 

Al de vijfde (!) nieuwsbrief. En…de Corona regels versoepelen, gelukkig allereerst en vooral voor onze kinderen. De basisschool leeftijd mag weer naar school, en…. wat fijn (en misschien wel voor het eerst) dat ze er vooral ontzettend veel zin in hebben.

 

Het is belangrijk om dit als ouders positief te stimuleren, ondanks twijfels en vragen waar wij zelf wellicht nog mee zitten. Bijvoorbeeld over de organisatie en planning; lang niet altijd is BSO en ons werk, handig te combineren met aangepaste schooltijden. Of dat we ons afvragen of school de inzichten die deze tijd ons opgeleverd heeft t.a.v. onze kinderen, ook mee kan nemen in de benadering en inrichting van het onderwijs.

 

Ik denk dat wij, en hiermee bedoel ik ‘ondersteuners’/professionals (ik dus) samen met ouders (jij/jullie dus) een taak hebben om in gesprek te gaan en blijven, om vanuit respect en rust met elkaar te kijken naar de mogelijkheden.

 

Wat ik zeker weet is dat er een boel gebeurd is, en…gebeurt. Bij onze kinderen, onszelf en de wereld. Ik, als Juf Talent, wil dan natuurlijk het positieve eruit pikken om mee verder te gaan.

 

Mocht je hulp nodig hebben in het gesprek met school hierover, ben ik natuurlijk bereid om met je mee te denken, samen voor te bereiden en eventueel ook samen het gesprek te voeren op school.

 

Laten we onszelf en anderen ook even de tijd gunnen hierbij en kijken wat er ontstaat. Er ontstaat ook heel veel moois ‘vanzelf’ valt me op. Zoveel hartverwarmends. Dan hoop ik dat we ook samen kijken naar niet de ‘achterstand’ bij kinderen, maar vooral de ‘anders-stand’! Wat een levenservaringen doen we op in deze bijzondere tijd, en….wat een zelf-inzichten.

 

Bij mij wel. Meer dan ooit wil ik vanuit mijn hart gaan voor datgene waar mijn passie ligt; kinderen en hun ouders/ verzorgers. Ze helpen ook vanuit hun hart en intuïtieve weten te handelen.

 

In deze tijd ben ik weer veel meer het bos in geweest. Niet alleen de meest veilige plek, ook de meest fijne plek! Het bos doet wat met je, en daar stroomt de energie, waardoor ook gesprekjes en belevingen stromen.

 

Natuurlijk denk ik ook zelf na over hoe ik verder ga, wat ik wil oppakken en wat ik meer vorm wil geven.

Een mooi moment van ‘bezinning’ omdat a.s. dinsdag 12 mei 5 jaar besta ik als ZZP’er Juf Talent!

 

Ik ben trots en blij.

 

Wil het graag met je vieren, op een gepaste manier, en kom hiervoor binnenkort bij jullie langs met een kleine verrassing.

 

 • Ik ben ook van plan om de ‘Bos bewegings- en belevingsgroepen’ weer op te pakken. Volgens de RIVM richtlijnen (o.a. dat kinderen onder bepaalde voorwaarden weer samen mogen spelen in de buitenlucht en onder begeleiding sporten) moet dat kunnen (merk ook dat ander outdoor activiteiten weer beginnen). Ook jouw kind kan hier misschien aan deelnemen, omdat je in het bos met andere kinderen een hele boel kunt oefenen. Laat me weten wanneer je interesse hebt, data worden nog ingepland.
 • Daarnaast zal ik met kinderen en ook met ouders (samen of apart) het bos in blijven gaan. Ook jij mag me vragen voor een wandeling.
 • Omdat ik van (andere) ouders leer, en ik juist de verbinding zo belangrijk vindt, en….over mijn ‘drempelvrees heen ben’, wil ik graag een ‘groeps-video-bel afspraak’ in plannen voor ouders. Heb je skype en heb je belangstelling; mail me dan even met de tekst: “Ik…(naam) moeder van (naam kind waarvoor ik ben ingezet) geef toestemming voor het video bellen en doe graag mee aan het video bellen met Juf Talent en andere ouders (dan heb ik je juiste mail-adres hiervoor en kan deze ‘toestemming’ in het dossier).
 • Omdat ik weet, en meer dan ooit merk, dat relaties ertoe doen, wil ik graag blijven verbinden en een ouder-groep opstarten, zodat we met en van elkaar kunnen leren. Het zijn immers onze kinderen die ons spiegelen….en verandering begint bij jezelf. Een aantal van jullie heeft al gemerkt dat ik, als moeder van twee puberende jongens, het ook niet altijd makkelijk vindt.
  Graag kijk ik dan ook samen in de spiegel, de leerschool die onze kinderen ons bieden.

 

De ideeën borrelen, daarover later meer.

 

Voor nu:

 • Een waardevolle tip van een moeder: 14 mei 20.00 uur geeft Floor van Lier ik een gratis webinar waarbij ze tips zal delen over deze unieke tijd en de overgang naar school. Met ruimte voor vragen! Aanmelden kan via een link in een mail; ik stuur je die apart door.
 • Nog een tip van een moeder; een site met veel leuk gratis dingen om te printen. Haar meiden hebben er veel lol en plezier in. Zie bijvoorbeeld de documenten met ‘’dagboekklets”, “Planning” etc. Dat zijn prachtige werkbladen om je te ondersteunen met de organisatie of in de gesprekjes met je kinderen! Download hier de regenboogchallenge, download hier de wandelchallenge, download hier de dagplanning en download hier verschillende kletskaarten.
 • Heb je behoefte aan nog meer gesprek met je kind over Corona, wil je kind het beter begrijpen, dan heb je misschien iets aan het werkboek “Praktijk in kleur” Deze is hier te downloaden.
 • Mooie moederdag-tips (ook voor andere dagen), stuur ik via kids-proof. Want….moeders zijn meer dan ooit multi-funcioneel en betekenisvol in deze tijd (een moeder zei; ik ben juf, kok, moeder, kapper etc.).
 • En blijf vooral spelen met elkaar. Hier een leuke speeltip bellenblazen.

Je knipt van een fles de onderkant af. Doet daar de sok overheen met een elastiekje of een stuk tape plak je de sok vast. Dan doop je de onderkant van de fles met de sok in een sopje van afwasmiddel en water en blazen maar. Succes gegarandeerd.

 

Veel plezier en positiviteit. Tot gauw!!! Christel.

 

U bent hier:  Home  /  Corona nieuwsbrief 5

Contact

Christel Visser
SKJ 110014355
KVK 63294419
BTW NL01213456789
Netgemak Internetbureau